2014. július 6., vasárnap

23.fejezet: A baba

Amikor magamhoz térek a kábulatból meztelenül fekszem a földön. A szoba sötétbe burkolózott, csak a hold világít be a redőny egyik résén keresztül, így lűtom a bútorok sziluettjeit. Minden csendes, csak a saját nehézkes lélegzetemet hallom. Emlékszem, ahogy Hannah Mary parancsára pár perce, vagy talán pár órája lehúzta a rólam a farmert és az alsónadrágot. Azután egy hatalmas koppanás, egy erős fájdalom, és minden elsötétedett. Fejbe vágtak volna? Vajon melyikük, és miért?
Gondolataimat az ajtó nyikorgása szakítja félbe. Egy nő lép be a szobába. Fekete tűsarkújában kopogva közelít felém. Vörös, testhez simuló ruha van rajta. Ahogy egyre közelebb ér, észreveszem, hogy a hasa óriásira van dagadva. Terhes. Már amikor belépett az ajtón, éreztem, hogy ismerem őt, méghozzá nagyon is jól. Tudom, hogy a feleségemet látom, de valami nem stimmel. Törékenyebb, vékonyabb alakja van, és amikor elég közel ér, hogy kivegyem az arcát, látom, hogy nem látszanak azok a kedves nevetőráncai és szarkalábai. A ruha is furcsán fest Sarah-n.  Ilyesmit utoljára akkor hordott, amikor megismerkedtünk. Ahogy jobban szemügyre veszem, egy emlék fut át az agyamon:
10 évvel ezelőtt egy orvoskonferencián vettem részt. Sarah is kérte, hogy vigyem magával, annak ellenére, hogy próbáltam rávenni, 6 hónapos terhesen ne jöjjön velem. Persze ő hajthatatlan maradt, mondva, úgy is közel van a konferencia. Patrickot és a kicsi Julie-t addig Sarah anyjára bíztuk. Sarah-n egy térdig érő vérvörös estélyi volt, amely gyönyörűen kiadta méretes pocakját. Mindenki, akivel csak találkoztunk a konferencián, mosolygott, és a babáról kérdezősködött. Aztán egyszercsak összegörnyedt és fújtatott, körülöttünk rémült, kétségbeesett arcok. Megindult a szülés. Mentővel vitték be a kórházba. Hosszú vajúdás után, halva született gyermeket hozott világra. 2 hétig gyászoltunk, utána soha többet nem beszéltünk róla, de örökre megkeserítette a házasságunkat az elveszett baba emléke.

Ugyanezt a ruhát látom most magam előtt, és ugyanaz a gyönyörű nő viseli.
- Sarah- mondom meglepetten- Mi történik? Hogy kerülsz ide? És a – nem tudom, hogy fejezzem ki magam- a hasad?
Sarah ebben a pillanatban összegörnyed, és rémisztő hangerővel elkezd kiabálni. Leül a földre, két lábát terpeszben maga elé rakja. Fújtat és nyögdécsel. Oda akarok hozzá menni ,segíteni, de nem bírok felkelni, valami erő a földhöz tapaszt. Hosszú percekig nézem, ahogy szenved, utána meghallok egy kísértetiesen magas sírást. Egy baba, egy kisbaba. És él! Sarah magához emeli az újszülöttet, és bepólyálja egy számomra addig láthatatlan takaróba. Volt feleségem combja között rengeteg vért látok, a gyermek is véres, de így is ki tudom venni, sűrű sötét haját. Ekkor Sarah a gyermekkel a karjában feláll, és leguggol mellém, hogy láthassam a kicsit.
- Nézd, Richard, nézd! Kislányunk született! Hát nem tündéri?!- mondja mosolyogva.
Ránézek a bebugyolált aprócska újszülöttre, aki már mostanra abbahagyta a sírást. Ahogy így nézem, valóban, tündéri, gyönyörű gyermek, világos tejszerű bőrrel. Egyszercsak azonban a gyermek kinyitja a szemeit, és nem hiszem el amit látok: Nagy, hideg, kék szempár tekint  vissza rám. Olyan, mintha Hannah-t látnám a kicsiben. Elhúzódom.
- Richard, fogd meg a lányodat!- mondja Sarah vidáman.- Na, gyerünk!

Nem tehetek mást, elfogadom a gyermeket, és magamhoz ölelem. A csecsemő jéghideg, még a puha takarón keresztül is érzem. Egyszerre a baba kék szemei üveggé válnak, egy pillanattal később az egész gyermek átlátszó szilánkokra hullik szét, kezemben csak a pólya marad. Felnézek Sarah-ra, de már nincs sehol.
Kingdom Hearts Riku Keyblade 3 Kingdom Hearts Riku Keyblade 3 Kingdom Hearts Riku Keyblade 3