2014. január 24., péntek

10. fejezet: Richard, tégy magadévá!

A szoba négy sarkában egy-egy holttest hevert. Az egyikben rövid barna hajú lány, hasából tőr állt ki, a másikban fej nélküli hulla, a harmadikban őszes férfi, nyakán vágás, amiből még mindig folyt a vér, a negyedik sarokban pedig egy hosszú fekete hajú lány lecsupaszítva feküdt a hátán. A szoba közepén álltam, a cipőmet átáztatta a vér, amely az egész padlót beborította. Óriási terem volt, de a hullákon kívül mást nem láttam, semmilyen bútört, csak egy hatalmas csillárt pislákoló fénnyel, amikor felnéztem a plafonra. Ekkor egy suttogó hangot hallottam. Mintha csak a szél susogása lett volna
-    Richard- mondta a hang
-   Richard tégy magadévá, Richard!- nem, ez nem a szél volt, ez egy női hang.
-   Ki van ott? –kérdeztem ijedten – és körbefordultam.
-  Richard, tudom, hogy te is akarsz engem-, suttogta a női hang - Ne tagadd tovább!
Most már tisztábban hallottam a hang forrását. Az egyik sarok irányából jött. Abból, amelyikben a fekete hajú lány feküdt. Akkor vettem észre, hogy tágra nyílt szemekkel mered rám. Hatalmas, kék szemekkel. Ismertem ezt a szempárt -Ez Hannah- gondoltam- De az nem lehetséges.
-         Richard, tégy magadévá – mondta Hannah mosolyogva, miközben felállt és közelített felém.
-         Hannah, ne, ezt nem…ezt nem szabad, állj meg! – mondtam, de ő mintha meg se hallotta volna, csak jött, jött felém, fehér bőre világított a félhomályban, amely a szobában honolt.
Nem tudtam levenni a szemem hosszú vékony lábairól, karcsú derekáról, és a kis, feszes melleiről, amelyek minden lépésnél megremegtek egy kicsit. Pár pillanat múlva ott volt közvetlen előttem, a szemembe nézett hosszú ideig, és nem pislogott közben. Utána megfogta a kezem, és az egyik mellére helyezte azt. Puha volt és lágy, mégis rendkívül hideg, pont, mint egy halottnak. A másik kezével elkezdte kikapcsolni az övemet, és én éreztem, hogy férfiasságom megkeményedik. Lehúzta a nadrágomat, azután megcsókolt, és percekig nem hagyta abba, közben magához szorított, és én nem löktem el magamtól. Csípőjét fogva húztam közelebb magamhoz, és éreztem ahogy hideg teste hozzám simul. Nem tudtam türtőztetni magam. Amikor azonban abbahagyta a csókolást, és távolabb lépett, körülnézve észrevettem, hogy az addig holtan heverő testek most felálltak, szemeik kipattantak, és felénk közelítettek. Hannah-ra néztem, aki mosolygott, ami szinte már vicsorításra hasonlított.
        -Tudom, hogy élvezted.- mondta, azután hirtelen a mellkasomhoz hajolt, és fogaival kitépett belőle egy darabot.
Rettenetes fájdalom hasított a testembe, éreztem a vért, ahogy a hasamon folyik lefelé. Megérintettem a csordogáló nedvességet, azután minden elsötétedett…
Izzadtan ébredtem fel, mellkasomon Donna, a macskám hegyes karmait éreztem. Hajnali 3-at mutatott az óra, még négy óra alvás várt volna rám, de tudtam, hogy ez már nem fog bekövetkezni, túlságosan felzaklatott az álom. Kibotorkáltam a mosdóba, felkapcsoltam a villanyt, és a tükörbe néztem, miközben a pultot támasztottam, hogy el ne essek. A tükörből egy borostás férfi nézett vissza, szemei alatt fekete karikák éktelenkedtek, homlokán csillogott a verejték. Utána elengedtem a pultot, amelyen vörös kézlenyomat virított. A kezemre néztem, amit vér borított, a saját vérem.

2014. január 22., szerda

9.fejezet: Lisa

Zaklatottam vezettem vissza az intézetbe. Csoda, hogy nem okoztam balesetet, hisz nem tudtam a vezetésre koncentrálni. A cetli járt az eszembe, és a rajta álló szöveg. Hagyjam békén Hannaht? Én vagyok a kezelőorvosa, hogy hagyhatnám békén? A szívem mélyén azonban sejtettem, hogy nem így értette Mary. A tekintet, amelyekkel néztem a nővérét, a piszkos gondolatok a fejemben, ha látom a finom, formás testét. A vágy, amelyet még magamnak sem mertem bevallani, ez a kislány viszont valahogy megsejtette. De nem…ez biztosan valami félreértés. Mary-t bizonyára csak az zavarja, hogy még mindig bent tartom a nővérét, nem lehet ennél többről szó - nyugtatgattam magam
Amikor behajtottam a kapun, Marienne nővér futott felém, arcára kétségbeesés ült ki. Leengedtem az ablakot, hogy halljam:
-         Doktor úr, kérem, azonnal jöjjön, Lisa valahogyan megszerezte az egyik húsvágó kést a konyhából!- mondta lihegve a futástól és az ijedtségtől.
Szó nélkül kiszálltam az autóból, és követtem Marienne nővért be az épület ajtaján és onnan az aulába, ahol borzalmas látvány fogadott. A betegek nagy része megmerevedve ült, egy páran azonban félelmükben sikoltoztak, és jajgattak. A terem közepén egy fiatal, szőke lány feldúlt arccal, kezében egy hatalmas késsel állt, körülötte az ápolók, próbálták lenyugtatni, és elvenni tőle a fegyverét, sikertelenül. A lány, Lisa az őt körbevevők felé tartotta kését, és hangosan beszélt:
-        Engedjenek ki innen! Engedjenek ki erről a borzalmas helyről! Én nem vagyok idevaló, én normális vagyok! Engedjenek ki, vagy leszúrom magam ezzel a késsel! Megteszem, mindenki tudja, hogy megteszem, ha nem hagynak elmenni!
Tényleg tudtuk, hogy meg meri tenni, hiszen egyszer már, 17 évesen maga ellen fordított egy kést. A miatt az eset miatt került ide öt évvel ezelőtt, és azóta is bántotta magát, de eszközök hiányában nem tudott komolyabb kárt okozni. Most viszont nála volt a kés…
-        – Lisa – kezdtem higgadtan, ahogy mindig is beszéltem a lánnyal, és közelebb léptem.- Lisa, te is tudod, hogy nem engedhetünk el. Itt kell maradnod, hogy segíthessünk rajtad.
-         – Nem kell a segítségük! Bezártak ide, mint egy börtönbe, sose fognak kiengedni, sose!- üvöltötte felém fordítva a kést.
-         Beteg vagy Lisa- mondtam, még mindig nyugodtan, lassan kiejtve a szavakat.- Nézd meg, most is, mit teszel! Ijesztgeted a többi beteget, és magadat kívánod bántani. Add ide azt a kést, és enyhébb büntetéssel megúszod! – az utolsó mondat hiba volt 
-         Nem érdekel a büntetése, leszarom a büntetéseit!- kiabálta, még hangosabban.
-         Lisa, kérlek, add ide azt a kést, te jobb vagy ennél. Hidd el, nem akarunk örökre itt tartani, annyi szép év áll még előtted, csak add ide a kést- nem hazudtam, pár év múlva ki kellett engednünk a lányt, hiszen nem bántott magán kívül soha senkit se
-       Sok szép év? Nem hiszem el, tudom, hogy sose lesz jobb ennél, sose, innen nincs kiút- mondta a lány, most már sírva,  és leengedte a fegyverét.
-         Add ide a kést, Lisa.- mondtam lágyan, és közelebb léptem hozzá, ha akart volna, így könnyen leszúrhat, de esze ágában sem állt ilyet tenni. A kezembe adta a kést, közben rázkódott a sírástól, és összegömbölyödve lefeküdt a padló hideg kövére.
Ekkor pillantottam meg Hannah-t aki egy székben, mindenki mással ellentétes irányban ült, így csak a hosszú, fekete haját láttam, ahogy mezítelen háta közepét simogatja. Azután felállt, és ruhátlanul közelebb sétált, a fülemhez hajolt és belesúgta: - Innen nincs kiút!- pislogtam egyet, és mire újra kinyitottam a szemem, a széken Hannah ült háttal a kék hálóingében.

2014. január 19., vasárnap

Köszönet az új fejlécért Nettinek :) <3

8. fejezet: Mary

-         És mióta tart köztetek ez a kapcsolat?- kérdeztem, miután elmúlt a sokk hatása.
Próbáltam higgadt maradni. Végtére is, ez csak egy gyerek, egy ártalmatlan lány. Lehet, hogy a nővére szörnyű dolgokat követett el, de ő maga ártatlan volt. Mégis, nem tudtam hinni az ész érveknek. Nem tetszett, hogy a fiam közelében látom.
-        -    Már egy ideje- válaszolt határozottan Mary és megrándította a vállát-, viszont ha nem bánják, szeretnék egy kicsit kettesben maradni a szerelmemmel.
Egymásra néztünk Sarah-val. Láttam a szemén, hogy neki se tetszik a lány, pedig ő nem is tudta, hogy kivel van dolga. Ezután a lány felé fordult:
-         -  Nem hiszem, hogy ez jó ötlet lenne.- mondta neki.
-         -    Szívem –szólt közbe Thomas, mintha bári köze lett volna az egészhez- A fiatal szerelemnek utat kell engedni, ne légy ilyen szigorú! - 
Sarah egy mélyet sóhajtott, utána újra Mary-hez forult.
-         -   Jól van, kimegyünk pár percre, kettesben maradhattok.
-          Köszönöm Mrs Dannon- felelte a lány, de nem tűnt igazán hálásnak a hangja.
-         -   Tulajdonképpen már nem ezt a nevet használom-, mondta megilletődve a volt feleségem.
-          Drágám, most már kimehetünk- szólt Thomas és Sarah-t vállainál fogva kikísérte a kórteremből. Én is követtem őket.
A folyosón leültünk a fehér műanyag székekre, Thomas Sarah kezét fogta. Nem volt már a feleségem, mégis nagyon fájt, hogy egy másik férfi fogja a kezet, ami egyszer csak engem fogott. Hogy egy másik férfit szeret úgy, ahogy egyszer csak engem szeretett. Tudtam, hogy én rontottam el a házasságunkat, én voltam az oka, hogy egy másik férfit választott helyettem, mégis gyűlöltem Thomas-t. Gyűlöltem a modorát, hogy mindenbe belekotnyeleskedik, a nyájas hangját, azt, hogy a fiamat a saját fiaként kezeli. Gyűlöltem, hogy többet tud adni Sarah-nak és Patrick-nak, mint én valaha is tudtam. A percekig tartó kínos csendet végül Sarah törte meg:
-         És egyébként hogy vagy?- kérdezte.- Mi újság veled?
-         Jól vagyok. Minden rendben.- válaszoltam nem túl meggyőzően.
-         És van…..van már valakid?
-         Nem, nem igazán. Lefoglal a munka, nincs időm nőkre.
-         Értem.- válaszolt Sarah, és mintha megkönnyebbülést vettem volna észre rajta.-Hát örülök, hogy újra találkozunk ennyi év után még ha ilyen rossz helyen is.- mondta mosolyogva, és láttam, ahogy a másik oldalán Thomas utálkozva grimaszol.
Ekkor lassan kinyílt az ajtó, és Mary lépett ki rajta.
-         Örülök, hogy megismertem önöket- nézett végig rajtunk- de most már ideje mennem, viszont látásra- ezzel elsuhant mellettünk, és eltűnt a folyosó végén.
Bementünk a kórterembe. Mivel én álltam legelöl, én vettem észre elsőként a fekete vázát Patrick éjjeliszekrényén. Nem emlékeztem tisztán, hogy előtte is ott láttam volna. Abban viszont biztos voltam, hogy a benne díszelgő kék rózsa csak most került oda. Közelebb léptem, és láttam, hogy egy kis zsinórral egy kis cetli van ráfúzve, és rajta egy írás volt:

Hagyd békén a nővéremet!

2014. január 17., péntek

7. fejezet: Patrick

Miután leküldtem Hannah-t Miarienne nővérrel, csörgött a telefonom. Felvettem, és egy ismerős hang szólt bele. Sarah, a volt feleségem.
-         Richard, azonnal be kell jönnöd a kórházba! Patrickről van szó…- mondta kétségbeesetten, levegőért kapkodva.
-         Mi történt. Sarah, nyugodj meg, és mondd el, hogy mi történt Patrick-kel!
-         Balesete volt. Leesett a motorjáról.
-         Milyen motor? Te vetted neki?
-         Az, az most mindegy, gyere azonnal a fiadhoz, a Saint Lucas Kórházban vagyunk!- ezzel letette a telefont.
Gyorsan felkaptam a kabátom az akasztóról, futottam a liftig, és onnan ki a kapun. Beszálltam az autómba, és amilyen gyorsan csak tudtam, elhajtottam a Saint Lucas Kórházhoz. Ott Kiszálltam és a recepcióhoz mentem, ahol egy göndör hajú, testes fekete nő ült.
-         Elnézést. A fiamat keresem, nemrég hozták be. Patrick Dannon.
-         A harmadik emeleten a 352-es szobában fekszik.
-         Köszönöm.
Ezzel felrohantam a lépcsőn, be a 352-es szobába. Ott feküdt csukott szemekkel a fiam. Rövid barna hajú, jóképű fiú volt. Korához képest alacsony és éretlen volt, nekem mégis hihetetlen, hogy abból a pöttöm kisfiúból ilyen nagy 15, majdnem 16 éves fiú lett. Mindenben rám ütött, ami a természetét illeti. Csöndes volt, ritkán járt el szórakozni. A lányok se érdekelték még. Leginkább a könyveit bújta, amik legnagyobb része a pszichológiáról szólt. Pszichiáter akart lenni, ahogy én. Ennek egyrészt örültem, másrészt viszont meg akartam őt védeni attól a sok szörnyű élménytől, ami elkerülhetetlen egy pszichiáter életében. Igen nehéz munka ez a léleknek.
Az ágy melletti széken ült Sarah és mellette Thomas, az új, gazdag, nyálas barátja.
-         -----  Richard, végre, hogy itt vagy!- Sarah a nyakamba ugrott, mintha még mindig a férje volnék. Thomas ezt nem nézte jó szemmel, és ez engem rendkívül szórakozatott. Utána elengedett és folytatta-, Azt mondták, felépül pár hét alatt. Egyelőre eszméletlen, és eltörte a lábát és a karjait- fejezte be, és láttam, hogy csak nemrég hagyta abba a sírást.
Közelebb mentem a fiamhoz, és megsimogattam az arcát. Meg se moccant.
-         Sarah, mi történt pontosan? Milyen motorról bezséltél?
-         Thom…
-         Vettem neki egy motort- szakította félbe a nőt Thomas.- nagyfiú már, és kell, hogy férfias dolgokat csináljon! És egy figyelmetlen vezető elütötte. Nem az ő hibája volt.
-         Még csak 15 éves, jogosítványa sincs, hogy engedhetted ezt, Sarah?
-         Én….nem tudom, olyan ügyesnek tűnt, nem gondoltam, hogy ez lesz.
-         Sarah, én….
-         Felesleges vitatkoznunk. Történt, ami történt, a lényeg most, hogy minél hamarabb felébredjen, és hogy meggyógyuljon. Nem tesz jót, ha itt vitatkoztok előtte.- Mondta hihetetlen higgadtsággal Thomas. Neki könnyű, nem az ő fia.
Hirtelen ajtónyitódást hallottunk, és amikor odanéztünk egy szőke lány állt ott, farmerban és egy bő pulóverben., kezében egy csokor színes virággal. Ismertem ezt a lányt. Bár szőke volt, és fiatalabb, szemei meg barnák, mégis rettenetesen hasonlított a nővérére. Ugyanaz az ijesztő nézés, amit már úgy ismertem. Vajon mit keres itt Hannah húga?- gondoltam magamban
-         Jónapot kívánok! Mary vagyok, Patrick barátnője- mondta, és elmosolyodott.

2014. január 13., hétfő

6. fejezet: Joannie

(Abbahagyom a fordítást, mert nagyon sok időmet elveszi, és nem hiszem, hogy szükség lenne rá. Ha mégis kell valakinek, írjon a chaten vagy e-mailt nyugodtan. 
I stop translating the chapters because it takes too much time, and I don't think it's needed anyway. If anyone needs it, write into the chat box or an email.)

Ledobtam a papírlapot az asztalra és az ajtó felé fordultam.
-         Don, kérlek, vidd ki Joannie-t, és vezesd az udvarra egy kis friss levegőt szívni!- mondtam az ápolónak, aki megfogta a lány csuklóját. Joannie az ápolóra mosolygott, ám még abban a pillanatban visszaváltott az eredeti dühös nézésére. Furcsának véltem, ám azt hittem, hogy csak a szemem káprázott. A férfi végül kivonszolta a lányt az irodámból
-         Megöllek, a végén úgyis megöllek!- visszhangozták a falak a dühös Joannie halkuló üvöltését, ahogy egyre távolabb kerültek az irodámtól.
Elléptem Hannah mellől, és leültem szembe vele a székembe. A lány nem nézett rám, csak a papírt bámulta, amire előtte írt. Én bekapcsoltam a számítógépemet, és a Hannah River nevű dokumentumba elkezdtem beírni a mai nap történését. Nem tudtam, mit mondjak a lánynak, kellett egy kis idő, hogy gondolkodhassak. Nem tudtam, hogy megbüntessem-e, és hogyan. Hannah dokumentuma rendkívül hosszú volt. 13 éves kora óta mindig lejegyeztem, ha valamit tett, hátha kiderítem milyen rendszer alapján cselekszik. Diagnózist is próbáltam kiállítani, de semmilyen mentális betegség leírása sem illet teljesen rá.
Amikor befejeztem a gépelést, bezártam a dokumentumot, és a lány felé fordultam. Hannah még mindig nyugodtan ült a székben a hálóingjében, és a papírlapot nézte.
-         Hannah, figyelj rám!- mondtam. A lány felemelte a fejét, és rámnézett. –Nem értem, miért gondolod, hogy Joannie megérdemelte, amit tettél vele, de szeretném tudni.- egy pár pillanat csönd után Hannah tölcsért formált az egyik kezéből, és a másik keze mutatóujjával belenyúlt a tölcsér közepébe, és ki-be húzogatta az ujját, közben egyre csak engem nézett. Félreérthetetlen volt, amit mutatott.
-         Joannie? – elkerekedett szemekkel kérdeztem.- De mégis kivel?- Hannah az ajtó fele mutatott, és egy hajtincset a szája felé tett bajuszt formázva. Tudtam, kit akar utánozni.- Donnal?! Az lehetetlen. Mikor és hogyan történhetett szerinted ez?
-- Hannah felállt, lefeküdt a földre, talpra húzta a lábait, vonaglott és kéjes hangokat hallatott. Fehér combja kilátszódott a hálóingje alól.
-          Elég legyen!- kiáltottam bosszúsan, pedig, hogy teljesen őszinte legyek, tetszett a látvány. Ahogy ott feküdt, mellei puhán két oldalra dőltek, ami a vékony szövet alatt jól látszódott. Csodálatos….gondoltam, de kényszerítettem magam, hogy ne gondoljak ilyesmire. A lány még mindig nem hagyta abba a nyögdécselést.-   Fejezd be, Hannah, értem mit akarsz mondani! – mondtam kicsit nyugodtabban A szobában történt, és te végignézted.
A lány visszaült a székbe, mintha mi sem történt volna az előbb, és nyugodtan bólintott. Ezután a jobb mutató és hüvelykujját a másik keze gyűrűsujjára helyezte, mintha jegygyűrűt próbálna mutogatni. Rögtön megértettem, mit akar ezzel mondani: Don házas volt, és ezért Hannah szerint bűnhődnie kellett a csábító lánynak.
A telefonhoz fordultam, és tárcsáztam.
-         Don? Kérem, jöjjön fel az irodámba, beszédem van önnel!
Soha többé nem láttam a férfit.

2014. január 11., szombat

5. fejezet: Megérdemelted/ Chapter 5: You Deserved It

             Nyolc hosszú év telt el azóta. Hannah még mindig nem szólalt meg, és még mindig ugyanazokkal a hipnotizáló szemekkel néz, amitől az ember feje megfájdul. Ám már közel sem az a kislány, aki akkor volt. 21 éves nő lett belőle, kerekded idomai akaratlanul is felhívták magukra a figyelmet.  Ahogy ott ült a székben, az íróasztalom előtt, mintha hideg fuvallat töltötte volna be az irodámat, pedig minden ablak zárva volt.
-         Hannah, miért tetted? Miért vágtad meg Joannie-t a villáddal.? Mit vétett ellened?- kérdeztem nem túl indulatosan, nehogy rögtön elijesszem.
-         Megmondtuk, hogy nem bánthatod a többi beteget.. Felnőtt vagy, Hannah, nem művelhetsz ilyen dolgokat büntetlenül!
A lány csak ült, bámult kifelé az ablakon, semmi jelét nem mutatta annak, hogy felfogta, amit mondok neki. Mégis tudtam, hogy megérti. Miután megintem őt, mindig nyugton marad egy hosszabb időre. Azután történik benne valami, és bántalmazza valamelyik betegtársát vagy egy ápolót. Sőt, van, amikor saját magát. Azután történik benne valami, és bántalmazza valamelyik betegtársát vagy egy ápolót. Sőt, van, amikor saját magát. És semmi megbánás nem érezhető rajta. Még miközben bántja áldozatát, akkor sem mutat ki semmit az arca: se dühöt, se kielégültséget, csak a szokásos komor arca tükröződik a bántott fél szemében. Szerencsére, Elise nővér esete óta, amikor kénytelenek voltunk sokkterápiát alkalmazni, senkit sem ölt meg, de tudtam, hogy könnyedén előfordulhat hasonló eset.
-         Bocsánatot kell kérned tőle! Mindjárt behozzuk őt, és akkor bocsánatot kérsz tőle! Értve vagyok, Hannah?- természetesen semmi választ nem kaptam
Ezután egy férfi ápoló, Don jelent meg, oldalán egy rövid, kócos barna hajú lánnyal, akinek zavart szemeiből sütött a harag, és arcán 4 mély piros vágásnyom látszódott. Nem volt több 25 évesnél.
-         ----  Megöllek, Hannah, te büdös ribanc, megöllek!- ezzel Joannie köpött egyet Hannah felé. Don erős kezei nem engedték, hogy közelebb kerüljön Hannah-hoz, és esetleg sikerüljön neki valóban megölni a lányt.
-         ---     Joannie, nyugodj meg, Hannah bocsánatot akar kérni tőled.
-         Köpök a bocsánatára, már nem először tett ilyesmit. Nézze, mit tett az arcommal!
-         -----    Hannah, itt van ez a papír, írd rá, hogy bocsánatot kérsz! -utasítottam a lányt, és letettem elé  egy papírt és egy tollat.
Hannah meg se moccant percekig. Egyszercsak azonban megfogta a tollat, és írni kezdett. Amikor végzett, megfogtam a papírt, amin ez a két szó állt: MEGÉRDEMELTED, KURVA!

TRANSLATION

           It had been eight long years, and hannah still hadn’t talked, and been still staring with those hypnotical eyes, that makes your head ache. But she wasn’t a little girl anymore, she became a 21 year-old woman, her curves making everyone pay attention to them. As she was sitting in that chair, in front of  my desk, it was like a cold breeze had sneaked into the room through the windows, but they were all closed.
-         Hannah, why did you do this? Why did you cut Joannie with your fork? Why had she done against you?- I asked not too vehemently not to scare her away.
-         We’d told you, you can’t hurt the other patients. You are an adult, Hannah, you can’t do such thincgs without punishment.
The girl was sitting, staring out through the window, showing no sign that she understood whatI was saying. I know she understood anyway. After I warn her she always stays calm for a while. After something happens in her, and starts hurting one of the patients or a nurse. Sometimes she even hurts herself. And she shows no regret. Even while she’s hurting her victim, there’s nothing on her face, no anger, no satisfaction, only the usual gloomy face of hers is reflected on the victim’s eyes. Luckily,  after the case of Sister Elise-when we have to use shock therapy- she hadn’t killed anyone, but I knew that something similar could happen anytime.
- You have to apologize to her. We are going to bring her here, and the you will apologize! Am I understood, Hannag?- Of course I didn’t get an answer
After that a male nurse, Don appeared with a short brown messy haired girl, whose eyes were full of anger, and there were 4 deep, red cuts on her face. She wasn’t older than 25 years old.
-         I’ll kill you, you stinky bitch, I will kill you!- and Joannie spatted towards Hannah. Don’s strong hands didn’t let her get nearer Hannah, and maybe let her actually kill the girl.
-         Joannie, calm down, Hannah wants to say sorry.
-         I don’t give a shit about her apology, it’s not the first time she did something like this. Look, what she did to my face!
-         Hannah, here is this sheet, write down that you apologize! I ordered her, and passed her a sheet and a pen.
Hannah didn't move.  But after a while she grabbed the pen and started writing. When she finished, I took the paper and I read this: YOU DESERVED THEM, BITCH!

2014. január 7., kedd

4. fejezet: Hannah megérkezik/ Chapter 4: Hannah arrives

-         Szervusz…..
-         Hannah.-segített ki Elise nővér.
-         Hannah, hogy érzed magad? – kérdeztem a lányt, miután nagy szemeivel végigmért engem. Válasz helyett csak bólintott egy aprót, aztán az eget kezdte el vizsgálgatni.
-         Három éves kora óta néma- mondta az ápoló, aki kísérte őt.
-         Ó, az úgy mindjárt más. Történt vele akkor valami, ami ezt váltotta ki belőle?
-         Nem tudok róla, erről nincsenek információink.
-         -Köszönöm, Elise. Kísérje be a hölgyet a szobájába, kérem! -Hannah, most le kell majd vetned a ruháidat, és átvenni a hálóinget, amit az ágyadon találsz. Minden holmidat, ami esetleg még nálad van, át kell adnod Leah nővérnek. Két szobatársad lesz, akiket nem szabad bántanod.- Felemeltem a lány állát, hogy felém nézzen, és bármi igenlő választ láthassak tekintetéből.-Érted, Hannah?
A lány egy nagyot pislogott. Hittem neki. Ez a lány nem tűnt veszélyesnek, sőt! Szűzies ártatlanság volt elmondható egész megjelenéséről. Mégis volt benne valami ijesztő. Valami szinte nem is emberi.
-         Viszlát Hannah!- mondtam, és tettem egy sétát az udvarban, amíg Elise nővér felkísérte a szobájába a lányt.
Pár perc múlva egy sikoly zökkentett ki az elmélkedésemből. Egy női hang volt az. Felrohantam az emeletre, ahonnan hallottam a kiáltásokat, és benyitottam a szobába. Nem hittem a szememnek. Hatalmas vértócsa borította a padló. Egyre csak nőtt egy mozdulatlan test körül. Elise nővér teste hason fekve hevert, hátából egy húsvágó kés állt ki. Hannah az ágyán ült az új hálóingében, és szenvtelen szemekkel a szemközti falat bámulta. Egy dallamot dúdolt, miközben Elise nővér vére lassan beborította az egész padlót.

ENGLISH TRANSLATION
                       
-         Hi
-         Hannah- Sister Elise helped me out
-         Hannah, how are you feeling? – I  asked the girl, after she checked me over with her big eyes. She nodded a little and the started looking at the sky.
-         She’s been mute since she was 3 years old.
-         Oh, that’s different then. Did something happen that made her mute?
-         I don’t know anything about that, we don’t have information.
-         Thank you Elise.Walk the lady to her room, please. Hannah you have to take off your clothes and put on your new nighty that you find on you new bed. All your belongings that may be with you have to be given to Sister Elise. You will have two rommates, that you are not allow to hurt in any way.- I raised the girl’s chin to make her look at me, to see any kind of approval in her eyes.-  Do you understand Hannah?
The girl blinked a big. I believed her. This girl didn’t seem dangerous. She seemed pure and innocent. Yet, there was something scary in her. Somethin inhuman.
-         Good bye Hannah- I said, and I took a walk on the yard while Elise walked the girl to her new room. After a few minutes a scream diverted my attention. I heard a woman’s voice. I ran upstairs, where I heard the scream coming from, and I entered the room. I didn’t believe my eyes. There was a huge pool of blood on the floor. It was growing around a motionless body. It was Sister Elise’s body, her face faking the floor, a meat cutter knife standing out rom her back. Hannah was sitting on her bed, in her new nightgown, and was staring at the opposite with passionless eyes. She was humming a melody while Sister Elise’s blood was slowly all over the floor

2014. január 6., hétfő

3. fejezet: Ártatlan gyilkos/ Chapter 3: Innocent Killer

Emlékszem, mikor behozták Hannah-t. Július volt, 2006 nyara. Abban az évben futott zátonyra a házasságom Evelyne-nel. 7 év együttélés, és két szép kisgyerek sem voltak elegek ahhoz, hogy együtt tudjunk maradni egymás teljes lelki kikészítése nélkül.
Épp egy egész éjszakán át tartó marakodás utáni reggelen történt, mikor végre otthon hagyhattam a gondokat, és bemehettem dolgozni az intézetbe. Állítólag egy kamaszlány előző nap felgyújtotta a családi házukat, és egyben a szüleit, 2 testvérét és magát is. Egyik testvére, egy hatéves kisfiú meghalt, a szülei és a húga túlélte kisebb sérülésekkel. Viszont a ház nem volt többé ház, csak egy rom.
Hihetetlen sok problémás kamasszal találkoztam pályafutásom alatt, ennél rosszabb dolgokat is tettek. Említhetnék késeléseket, lövöldözéseket, tömeggyilkosságot, de egyikük se jelentett ekkora fordulatot az életemben, mint ez a kislány.
A legtöbb fiatal rúgkapálva próbál kiszabadulni az ápolók kezei közül, amikor először hozzák be ide őket,. Nem így Hannah. Az alig 150 centis vékony, törékeny kislányt szinte fogni se kellet, miután a nagy zöld kapun belépve rájött, hova hozták. Mintha nem érdekelte volna, hogy mi történik vele. Hosszú világossárga ruha volt rajta és egy szürke kardigán. Gyönyörű volt, de félelmetes. Nehéz megmondani, mi volt benne olyan ijesztő, talán a sápadtsága, talán a nagy, szenvtelen, kék  szemei, amellyel mintha nem is nézelődött volna, mintha nem is látná, mi folyik körülötte. Mégse keltett zavart benyomást, mint a legtöbb betegem. Azon a napon, nem vártam meg, hogy felhozzák az irodámba, hanem lementem üdvözölni, és felmérni, ki is ez a kis ártatlan gyilkos.

ENGLISH TRANSLATION

I remember when Hannah was brought here. It was July, summer of 2006. My marriage with Evelyne ended that year with. 7 years of lovong together, two nice little children were not enough for us to stay together without killing each other mentally
It happened on the morning just after a whole –night- long  fighting, when I could finally leave everything at home and I could come back to the institute to work. Supposedly a teenage girl burnt her family’s house the last day, also burnt her parents, her two siblings and hurself. One of  her siblings, a 6 year old boy died, but her parents and sister survived with minor injuries. But the house was no longer a house but a ruin.
I’d met lot of troubled teenagers duroing my carieer, they’d done much worse things. I can mention stabbings, shootings, serial killers, but none of them meant as a huge turn in my life as this little girl. Most of them try to escape from the hands of the nurses screaming and kicking, when they are first brought here. Not like Hannah. The hardly 150 cm tall, skinny, fragile little girl didn’t needed to be hold, after she realized where she was brought entering the big green gate. She didn’t care what was happening to her. She was wearing a long light yellow dress and a grey cardigan. She was beautiful but scary. It’s hard to tell what was so scary in her, maybe her paleness, maybe her big passionless blue eyes, whith which she may not have been looking around, like she didn’t see what was happening around her. However she didn’t seem confused like most of my patients. On that day I didn’t wait until she’s brought to my office, I rather went downstairs to greet and observe this little innocent killer.

2014. január 5., vasárnap

Fordítás/Translation

Sziasztok. Úgy döntöttem, a bejegyzéseimet lefordítom angolra is, hiszen vannak angol anyanyelvű olvasóim, és egyébként se árt (nekem se a gyakorlás :D) Az első 2 fejezethez már oda is írtam az angol fordítást, amelyben egy kedves barátom segített.

Hey. I decided to translate my posts to English because I have Englsih speaking readers and it's good for everyone (even for me to practise :D) I put the translation( in which a dear friend helped) to the first 2 chapter.

2. fejezet: Az élettelen Hófehérke/ Chapter 2: The Dead Snow White

Hannah szinte még sápadtabbnak látszott itt a mesterséges fényben, mint kint a napfényben. Csak állt az ajtóban, és mélykék szemeivel az íróasztalom sarkát fürkészte. Meglehetősen m agas volt a koráshoz képest. Fehér bőre világított, lehetetlen volt nem őt bámulni, ahogy ott állt világoskék hálóingében. Mindig abban volt, ha esett az eső, ha fújt a szél, még a hóesésben is, sose jelezte, hogy fázna, és sose lett beteg. Tökéletes kontrasztot mutatott ébenfekete fenekéig érő hajával. Csodálatos és bizarr látvány volt. Mindig valamiféle furcsa érzés kerített hatalmába, mikor kezelésre hozták, vagy akár csak, mikor találkoztam vele véletlenül a folyosón vagy az udvaron. Soha nem köszönt, lehet, észre sem vette, hogy a közelében vagyok, de én alig bírtam levenni a tekintetem róla, és mikor elhaladt mellettem, még percekig a hatása alatt voltam. Semelyik paciensem nem volt még rám ilyen hatással, pedig már lassan 15 éve a szakmában vagyok. Megfordultak már jónéhányan ebben az intézetben, de ez a lány, ez a lány…valahogy lenyűgözött. Félelmetes volt, és egyben bájos, érinthetetlen volt, és mintha már nem is lett volna benne élet.
Marienne bevezette az íróasztalomhoz. Hannah leült a párnás székre, és egy egészen apró zörejt sem hallatott. Az ápolónő bólintott és szó nélkül kisétált a rendelőmből. Ketten voltunk. Én és az élettelen Hófehérke.

 ENGLISH TRANSLATION


Hannah looked even more pale inside in the artificial light than outise in the sunshine. She was standing in the door scanning the corner of my desk with her dark-blue eyes. She was very tall for her age Her white skin was lighting, it was inpossible not to stare at her as she was standing in her light.blue nighty. She was wearing that all the time both in rain and in wind, even when it was snowing, and she never signed she was cold, nor she ever cought a cold. She showed a perfect contrast with her ebony, buttom-long hair She  was a magical and bizarre . I always hda strange feeling when she was brought for therapy, or even when I just met her in the hallway or in the yard. She never said hello, maybe she didn’t even notice I was near her, but I couldn’t stare away from her, and when she walked past me I was still under her effect.. None of my patients made such a huge impact on me, altough I’d been in the business for 15 years. Many people had been here in this institute, but this girl…..this girl, somehow she amazed me. She was both scary and charming, she was untouchable, and it was there wasn’t  life inside her anymore.
Marienne introduced her to my desk. Hannah sat down on a pillowed chair, and she didn’t make the slightest noise. The nurse nodded and walked out from my office without a word. We were alone: me and the dead Snow White

2014. január 4., szombat

1. fejezet: Üres emberek/ 1.chapter: Empty people

A hó az udvaron még épphogy csak elkezdett olvadozni, a lelógó jégcsapokból a cseppek, mintha szimfóniába írt hangok lettek volna, ütemre csepegtek a szürke aszfaltra. A nap első sugarai az ablakomra sárgás fényt festettek, ám jól tudtam, a napfény ellenére kint még arcbőrt pirosító hideg van, és ezt bizonyította az udvaron összesen két-három szállingózó lélek. Fakó árnyalatúak voltak mindannyian, ahogy az a hosszú, kemény tél után lenni szokott. Ám ők ennél az általános kopottságnál még üresebbnek tűntek. Nem volt bennük élet, ez még ebből a magasságból is könnyen kivehető volt.
Órák óta figyeltem őket, hiszen ez volt a dolgom. Nem állíthatom, hogy érdekes volt amit láttam, leginkább haláltáncnak tűnt az összes lépésük. Céltalan semmittevés volt az egész napjuk…Az egész életük…
Az íróasztalom bal sarkához húztam a székemet, és így elég közel ülhettem a fél falat elfoglaló ablakomhoz, és így könnyedén megfigyelhettem a kint zajló lassú, érdektelen eseményeket. Órákon keresztül láthattam, ahogy egy hosszú, fekete hajú lány ül a pirosra festett padon. Csak ült, és meg sem mozdult. Szobornak is hihette volna az ember, ha elég távolról nézte. Láthattam még egy kövérkés, kopaszodó férfit, aki csak úgy bóklászott ide-oda az udvaron, mintha ezzel keresné kenyerét. Ezen kívül még egy ember fagyoskodott kint, egy fehér ruhákba bugyolált idősödő asszony, aki láthatólag halálra unta magát. 10 órát ütött a hófehér falamat ékesítő falióra amikor a fehér ruhás asszony odasétált a lányhoz, megfogta a két kezét, és annál fogva húzta maga után. Nem mintha a lány ellenkezett volna, nem, de az asszony csak így tudta rávenni őt, hogy szedje a lábait. Közben az asszony intett a harmadik emeleten, azaz az épp velem szembeni ablakban tevékenykedő kollégájának, hogy menjen le felügyelni a lent kóborló lélekre.
Visszagurultam az asztalom mögé, megigazgattam felálló hajamat és a zakómat a vállaimnál. Tudtam, hogy percek kérdése, hogy Marienne és a lány beérjenek a szobámba. Jól gondoltam. Már hallottam, ahogy kopog Marienne cipője a folyosó kövén, de a lány nesztelen suhanását nem lehetett kivenni. Nyikorgott az ajtó és beléptek.

ENGLISH TRANSLATION

The snow on the yard has just started to melt, the drops from the hanging icicles sounded like sounds in a simphony, as they were dropping onto the grey ground rythmically.The first rays of the Sun painted a yellowish shine on my window, but I knew right that despite the sunshine it was freezing cold outside, and it was proven by the two or three hovering souls on the yard. They all had vague silhouettes, as usual after a long, harsh winter. Only they seemed even more empty. They didn’t have life inside them, I could see that from this distance.
I’d been watching them for hours, because it was my job. I can’t say that what I saw was interesting, their moves mostly seemed like a dance of death. Their whole day was an aimless idleness, just like their whole life…
I pulled my chair to the corner of my desk, so I saw close enough to my window, and this way I could easily observe the slow, boring events happening outside. I could watch it for hours, a long-black-haired girl sitting on a red painted bench. She was sitting motionless. One could think she was a scuplture if watched from far enough. I could also see a chubby, balding man, who was just wandering in the yard. Beside them there was one other person freezing outside, a woman covered by white clothes, who seemed very bored.
My clock on my wall struck 10 o’clock, when the white-dressed woman walked to the girl, held both of her hands, and pulled her by that. The girl let the nurse pull her. Meanwhile the nurse waved to another nurse to go down to supervise the other hovering souls.

I rolled back to my desk, adjusted my hair and my jacket at my shoulders. I know that it was a matter of minutes that Marienne and the girl enter my office. I was right, I already heard, how Marienne’s shoes were knocking on the stoned ground of the corridor, but the girl’s voiceless whoosh was impossible to hear. The door creaked and then walked in.
Kingdom Hearts Riku Keyblade 3 Kingdom Hearts Riku Keyblade 3 Kingdom Hearts Riku Keyblade 3